Kestovaippojen
ompelemisesta on tullut paljon mukavampaa puuhaa sen jälkeen, kun meille muutti Mummoni saumuri. Mummo ei sillä enää itse jaksanut ommella, joten saumuri pääsi hyvään uuteen kotiin. Alku oli hieman takkuinen, kun yritin ommella ilman ohjekirjan apuja, mutta Mummon löydettyä ohjekirjan homma alkoi sujumaan paljon paremmin.
Eilen kaivoin vaippatarpeet, ompelukoneen ja saumurin pöydän ääreen. Koko ilta minulla menikin sitten ommellessa ja leikatessa. Sain kuusi sisävaippaa ja yhdet fleece-kuoret tarroja vaille valmiiksi. Kuoret ja kolme sisävaippaa oli jo valmiiksi leikattuna, joten ne tarvitsi vain kasata. Kolme muuta leikkasin ja ompelin eilen. Leikkasin kolme muuta vaippaa, mutta niitä en vielä ommellut. Päätin jättää hommaa jollekin toisellekin illalle. Tänään leikkasin Pojan päiväunien aikaan masuvauvaa varten taas vaippoja. Kohta alkaa vaippavarasto vauvankin osalta olla hyvällä mallilla.
Ennen kuin nämä vaipat ovat täysin valmiita täytyy minun käydä ostamassa Applix800-tarranauhaa, joka on mielestäni ehdottomasti parasta vaipoissa. Itse haen tarran KenguRuusta.

L-koon sisävaippa
Kaava: Mummut
Kankaat: Trikoo ja frotee

190440.jpg

S-koon sisävaippa ja fleece-kuoret
Kaava: Mummut
Kankaat: Flaneli, frotee ja fleece.

190441.jpg

190443.jpg

Vaippakasa

190445.jpg

Sisävaippa
tarvitsee päälleen myös kosteutta pitävän kuoren. Kuori voi olla villaa, fleece-kangasta tai Pul-kangasta. Hengittävin vaihtoehto noista on villa aitona luonnontuotteena. Meillä on käytössä tällä hetkellä ainoastaan villakuoret, pul-kuoret eivät Pojalle sovi ilmeisesti juuri siitä syystä, että niissä on keinokuitua.
Me ollaan oltu erittäin tyytyväisiä siihen, että päätimme käyttää Pojalla kestovaippoja. Meillä tämä on sujunut tosi hyvin eikä poika ole joutunut kertakäyttövaippaan kuin kerran. Sairaalassa heti syntymän jälkeen kätilö ehti laittaa pojalle kertiksen ennen kuin minä tai mieheni mainittiin haluavamme ehdottomasti kestot! Tuskimpa tuosta mitään isoa vahinkoa on tullut. Minua vaan ällöttää se roskan määrä, mitä kertakäyttövaipat tuottaa. Useita tuhansia kiloja lapsen vaippaiän aikana! Faktoja kestoilusta löytyy Kestovaippayhdistyksen sivuilta.

Puikoilla
minulla on tällä hetkellä pikasniikkersit, ohjeen löysin Helmiksen blogista.Sniikkerssit ovat kohta valmiit, laitan niistäkin sitten kuvia tänne.
Seuraavaksi haluaisin neuloa jotain isompaa. Lapset tarvitsisivat neuleet ja vauvaa varten olisi kiva myös neuloa. Kietaisuneuleen haluaisin ainakin hänelle tehdä, mitään hyvää ohjetta en vaan ole vielä löytänyt. Langaksi ajattelin Kädentaitomessuilta ostamaani silkkivillaa.