Nappikauluri
valmistui melkein kokonaan myöhemmin eilen illalla, kun istuin tässä koneen äärellä lueskelemassa ja etsiskelemässä ideoita neuleisiin. Tänään ompelin aamu-ulkoilun jälkeen kauluriin kaksi nappia ja samantien puin sen kaulaan. Lämmitti ihanasti. Me asutaan melko lähellä merta, joten tuuli on viileä jo nyt. Viileä, mutta raikas.

Iltapäivän 
pohdiskelinkin, että mitä seuraavaksi puikoille. Uusi Suuri Käsityölehtikin kolahti postiluukusta, mutta mitään suuria tunteita lehti ei herättänyt. Tweedpuserossa oli ihanat värit ja idea virkatuista kuvioista puseron päällä oli mielestäni mainio, tuollainen kaulus, mikä puserossa oli ei kuitenkaan mielyttänyt silmääni.Enkä minä nyt muutenkaan ala tuollaista neuloa, eihän siitä olisi mitään iloa tälläisen pallomahan alun kanssa. Lasten damaskit tyttö kyllä tarvitsee, mutta Mummoni on jo luvannut sellaiset neuloa. Minulla menisi varmaan hermot jos yrittäisin tehdä jotain tuollaista. Joustinneulehaalari oli myös suloinen. Villahousut olivat hauskat ja kenties toteuttamiskelpoiset, talvella hameen kanssa tuollaiset olisivat todella käytännölliset ja ihanat. Nostalgisetkin.
Pohdittuani päädyin neulomaan rannekkeita kaksinkertaisesta mohair-sekoitelangasta.Teen sen Puikoissa!-kirjassa olevalla ohjeella, tosin nappeja en siihen laita vaan Kädentaitomessuilta löytämiäni Zenzulun vihreitä helmiä. Lisäksi lankakaan ei ole sama kuin ohjeessa, mutta jospa noista käyttökelpoiset tulisi. Katsellaan, kun työ edistyy.

Lankalaatikoita
penkoessani löysin kolme kerää vaaleansinistä Novitan Sardinia lankaa. Haluaisin neuloa näistä pojalle (90cm) jonkun neuleen, mutta en tiedä riittääkö lanka. Yhdessä kerässä on 130 metriä lankaa ja puikkosuositus on 6. Osaako joku viisaampi kertoa saisiko näistä neulepaitaa tehtyä tai edes slipoveriä? Jos näistä ei tule pojalle puseroa niin toinen vaihtoehto olisi käyttää langat tilkkupeittoon, sellaisenkin haluaisin tehdä. Täytynee vetäistä mietintämyssy syvälle päähän kenties ajatuksia ja ideoita syntyy.

Perheen
ruoka-aika lähestyy. Täytyy mennä keittämään riisipuuroa.