Neulerintamalla
on ollut hyvin hiljaista. Viikonloppuna sain neulottua vauvan töppöset valmiiksi ja siksak-myssyn samasta langasta. Tarkoituksenani oli myös tehdä kännykkäpussi, mutta siitä tulikin Tytön barbille makuupussi. Aina ei voi onnistua. Kuvia en noista pikkutöistä ole ainakaan vielä ottanut, mutta kenties jossain vaiheessa. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään mielenkiintoista työtä puikoilla. Ideoita kyllä on, mutta aloittaminen takkuaa. Haluaisin itselleni täydellisen, yksinkertaisen, neuletakin. En vaan usko, että saan sellaista syntymään ilman täydellistä ja yksinkertaista ohjetta. Eilen yritin selaillla nettiä sillä silmällä, mutta en löytänyt mitään! Uskomatonta.

Jotain
muuta olen sentään saanut aikaan. Eilen keittelin omenahilloa useamman litran, melko makeaa siitä tuli, kun kerrankin noudatin ohjetta sitä tehdessäni. Ehkäpä sille kuitenkin on käyttöä. Leivoin myös sipulipaprikapiirakkaa, johon löysin ohjeen Hiiruskan blogista. Tein piirakan normaaliin lasiseen piirakkavuokaan ja aika tuhtia tavaraa siitä tuli. Varmaan olisi ollut parempi levittää se pellille. Lapsetkin tykkäsivät piirakasta tosi paljon.
Lisäksi leivoin omenapiirakkaa. Sekin onnistui hyvin. Syksyn mittaan olen kokeillut monenlaisia erilaisia ohjeita piirakanpohjaan, mutta eilen sovelsin itse.  Minusta on kiva, että ohjeessa ei ole kananmunaa. Maidonkin voi korvata vedellä silti pohja on hyvää, silloin pohja on myös vegaaninen. Kokeilkaa muutkin!

Pähkinäinen omenapiirakka

Hieman alle 150g  pehmeää kasvismargariinia
3 dl    sokeria
5 dl    vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
2 dl    maitoa
kourallinen murskattua maapähkinää

Omenoita, intiaanisokeria ja kanelia.

Sekoita margariini ja sokeri. Lisää jauhot, leivinjauhe sekä määpähkinät. Lopuksi kaada joukkoon maito ja sekoita. Voitele vuoka ja lohko omenat pohjan päälle. Omenoiden päälle voi ripotella vielä intiaanisokeria ja kanelia. 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Edit: Kirjoitusvirheet.