Meillä
ainakin perheen naisväki on todellisia jouluihmisiä. Tämä on kuulunut keskusteluissamme jo yli kuukauden. Joululauluja ollaan kuunneltu hyvällä omalla tunnolla jo parisen viikkoa. Jouluvalot laitettiin vihdoin viime viikolla parvekkeelle, kun naapurikerrostalon takapihan männystä oli tippunut myrskyn aikana valtava oksa josta saatiin kivat havut parvekkeen reunalle valojen kaveriksi. Kynttilälyhdyt laitoimme myös parvekkeelle, niitä onkin kiva polttaa nyt, kun päivät ovat niin mahdottoman hämäriä aamusta alkaen. Viikonlopun aikana laitamme varmaan myös hieman lisää joulua kotiin. Eihän joulukuun alkuun ole enää kuin viikko. Lisäksi olisi kiva, että kotona olisi ainakin jonkin verran joulua jo ennen kuin vauva syntyy - ja hänhän voi syntyä koska vain.

Viime
yönä näin ensimmäisen kerran raskausaikana unta synnytyksestä. Tosin olin unessa vasta synnytyshuoneessa (synnytyssali kuullostaa aivan kamalalta) ja minulle tehtiin jotain aivan ihmeellisiä kokeita. Päänahkaani pistettiin jotakin nestettä pitkien piikkien avulla. Lisäksi samaan synnytyshuoneeseen tuli toinenkin synnyttäjä. Eikä siinä kaikki; synnyttäjällä oli mukanaan melkoinen lauma isohameisia sukulaisiaan. Unessa minä lopetin supistukset ajatukseni voimalla ja sanoin, että en synnytä kenenkään muun kanssa samassa huoneessa. Minut käskettiin kotiin. Sitten mainitsin kuitenkin hieman ironiseen sävyyn, että olisi ihan kiva synnyttää mahdollisemman riskittömästi eli mahdollisemman pian, kun vauva ei ole vielä kasvanut kamalan isoksi.
Myös eräs kaverini oli nähnyt viime yönä unta, että synnytykseni oli käynnistynyt. Täytyy siis toivoa, että nämä molemmat unet enteilevät lähenevää synnytystä.

Joulun
odotuksen huomaa myös siitä, että tyttären joululahjalista on vakiintunut. Listalla on nyt Muumitalo sekä leikkikeittiö, miesbarbin ja Bratzin hän sai syntymäpäivälahjaksi. Poika ei osaa vielä pyytää mitään. Lelukuvastoja hänkin tosin osaa selata. Sormi pysähtyy useimmiten erilaisten autojen kohdalle. Pojilla taitaa olla sisäänrakennettu halu leikkiä ja haluta autoja. Kenties listalle siis sellainen. Itse taidan toivoa Mariskoolin joululahjaksi, joku ihana Boobin imetyspaita olisi myös kiva saada.
Eilen leivoimme koko perheen kesken pari pellillistä joulutorttuja. Lapsista touhu oli kivaa. Tytär teki torttuja jo mahdottoman hienosti. Poika tykkäsi ajella taikinapyörällä - ehkä liiankin paljon. Torttuja ei olisi saanut laittaa pelille ollenkaan, poika kiipesi pöydälle itkien vuolaasti niiden perässä.

272409.jpg

272410.jpg

Kummasti
tuollaisesta pienestä ukosta löytyykin tahtoa. Tänä aamuna minä en olisi kelvannut vessaseuraksi enkä mihinkään muuhun ollenkaan. Poika huusi isiä itkien todella kovasti ja minä kun olen pitänyt häntä ihan äitinpoikana. Ehkä tämä on vaan joku vaihe. Poika on kyllä aivan mainiossa iässä. Hän opettelee sanoja papukaijan tavoin ja laulaa ihanasti. "Tuiti, tuiti, tähtööö."

Lapaskuu
jatkuu ensi torstaihin saakka. Minä lisään saldooni vielä ainakin nämä yhdet. Pukinkontiin.


Pitkävartiset lapaset lapselle
Lanka: Novita Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje: Omasta päästä

Minulla oli ajatuksena saada käytettyä Seiskaveikan jämäkerät näihin lapasiin, mutta lankoja jäi vieläkin. Eli näistä langoista neulon varmaan vielä yhdet lapaset tai ainakin raidoitan jotkut toiset. Ehkä, ehkä, ehkä... Nyt tekisi mieli neuloa ihan peruskaulahuivi.

272413.jpg

Tyttö
toi äidin iloksi eilen ihastuttavan taikataikinasta tehdyn kynttilälyhdyn. Kulta oli maalannut sen oranssiksi, koska muisti, että se on minun lempivärini. Tähän kuvaan on mukava lopettaa. Ihanaa viikonloppua kaikille!

272406.jpg