Meillä
on käynyt joulutonttu jo kahtena yönä. Toissa yönä yllätyspurkki oli päätynyt parvekkeen oven eteen, kirjeen tonttu oli jättänyt lapsille joulukorttitelineeseen. Tonttu kertoili kuulumisia ja pyysiä lapsia piirtämään oman perheen kuvan. Eilen illalla piirsivät ja yön aikana tonttu oli ne hakenut. Uusi kirjekin oli tullut. Tonttu muistutteli Joulupukille kirjoittamisesta. Tyttö kirjoitti hienosti oman kirjeensä kokonaan ja auttoi veljensä kirjeen kirjoittamisessa myös. Lahjatoivelistan kärkeen pääsi Muumitalo. Saa nähdä, mitä tonttu on keksinyt huomiselle! On ihana nähdä, kuinka lapset riemuitsevat noista tontun kirjeistä ja kartasta, jonka avulla he voivat etsiä kotoa pienen yllätyksen. Toivottavasti tälläinen lapsuuden usko säilyisi pitkään.

Vietimme
tänään miehen kanssa vapaapäivää. Lapset olivat Mummun ja Vaarin luona hoidossa. Me kävimme syömässä yhdessä. Myös joululahjaostoksia tehtiin hieman, toki myös lankakaupassa piti piipahtaa. Mukaan lähti lankoja lapasia, sukkia, kaulahuivia ja yhtä hattua varten (kuvat on karmeita laadultaan, kamera vetelee selkeästi viimeisiään).

284570.jpg

Tällä
hetkellä puikoilla on villalapaset, jotka olisi tarkoitus huovuttaa jonkun käteen sopiviksi. Ensimmäinen huovutuskokeilu Tove-langasta onnistui todella hyvin, Tove-lapasia syntyy varmasti enemmänkin.

284569.jpg

Tove-lapaset
Lanka: SandnesGarn Tove 100% villa
Puikot: 4mm sukkapuikot
Ohje: 50 s aina oikein. 13,5cm ja sitten peukulle aukko (10s). Aina oikein neuletta vielä seuraavat 13,5 cm, sitten kavennukset ja peukku. 40 astetta pyykkikoneessa, 1200 kierrosta linkousta minuutissa.

Sopivat hyvin minun käteen. Miehelle muuten sopivat, mutta peukku liian lyhyt. Kuvassa myös mun ballomassu.

284568.jpg