1.
Ajatelttiin ilahduttaa melkein vesirokosta selvinneitä lapsia yökyläilyllä Mummun ja Vaarin luona. Päätettiin mennä sandaali- ja ruokakaupan kautta. Lapset ja mies jää autoon odottamaan, kun minä kipaisen.
 - Nää kengät sais kyllä nyt tolla kanta-asiakaskortilla aika paljon halvemmalla. Se on kyllä tosi nopee juttu sen kortin hankkiminen. Tuolta infosta sen saa.
Vajaa puoli tuntia myöhemmin.
- Siis anteeksi ihan todella paljon. Minä en vaan osaa käyttää näitä tietokoneita ja tässä tulostushommassa on nyt joku vika. Haluaisitko vielä sen rinnakaiskortin?
Juu, en halua. Kengät saan kuitenkin ostettua.
Säntäilen minulle tuntemattomassa ruokakaupassa hillittömän painavan korin kanssa. Toki aina silloin ottaa vaan sen korin, kun sitä ostettavaa onkin aika paljon. Kassan kautta nopeasti autolle.

1.1
- Nyt matkaan.
- ...
- No?
- Kun tää akku vissiin tyhjeni, kun me kuunneltiin lasten kanssa musiikkia.
- ???
Argh! Kengätkin on liian isot. Onneksi pääsen nopeasti vaihtamaan ne ja mies hommaa sillä aikaa virtaa auton akkuun.
(Arvatkaa kuinka monella ihmisellä on käynnistyskaapelit autossa mukana. Ei kenelläkään. Mutta kaverilla on. Se on yksin lasten kanssa kotona, kun puoliskonsa on asioilla. Ei se mitään. Niiden naapuri menee hätiin ja me saadaan auto sitten lopun viimein käyntiin. Ei siinä kummempia sitten. Käydään kotonakin, kun tärkeitä juttuja on unohtunut lähtiessä. Ihan siistiä, kun reilun tunnin matkaan menee vaan neljä.)

1.2
Mutta jotain hyvääkin... Päästään perille ja tehdään kesän ensimmäiset uudet perunat ja kermaviilisipulikastike Lapset jää hoitoon ja me lähdetään kuuntelemaan miehen kanssa Lauri Tähkää Kaisaniemeen. Hiekkakenttä pölyää ja Lauri Tähkä on ihana.

634212.jpg

Joku pienessä sievässä oleva mies epäilee, että olen raskaana. No, en ole. Mutta vissiin näytän siltä.
Ja minä luulin, että tuo pieni makkara mahalla on vaan pieni. Meidän peili vissiin valehtelee.

2.
Ihana aamu. Lapset on hyvällä tuulella. Vähän kyllä väsyttää. Minä jään köllimään ja mies menee laittamaan aamupalaa ja vie pojan vessaan.
- Äiti, ei ossaa kävellä.
- Pojan jalka taitaa olla vähän kipeä.
Edellisen illan sängystä lattialle patjan päälle hyppiminen olikin sattunut oikeasti.
- Ai, pitää lähteä Helsinkiin lääkäriin?
- Joo, kun ei se työpaikan lupaama koko perheen yksityinen sairaanhoito katakaan viikonloppuja. Eikä matkavakuutus alle 100 kilometrin päästä kotona olevia reissuja. Niin ja ei tää kaupunki ota meitä sisälle, kun Helsinkiin on sen verran lyhyt matka.
Ei se mitään. Lähdetään päivystykseen.

2.1
Poika ei astu vieläkään jalalla. Mennään sisälle päivystykseen. Meidät passitetaan yksityishuoneeseen odottamaan, että vesirokko ei vaan tartu muihin.
Lääkäri tulee aika nopeasti. Tosi kiva. Tosi kiva. Lääkäri sattuu olemaan se sama mies, joka passitti meidät silloin kerran kotiin, kun pojalla oli kurkunpääntulehdus. Ei siinä muuten mitään, mutta matkalla piti kääntyä liukkaasti takaisin, kun poika ei saanut henkeä. Sitten oltiinkin useampi päivä osastolla. Ei ihan niin kivoja muistoja tuosta ammattilaisesta. Kyllä se nyt hyvin hoitaa, sillä oli silloin vain huono päivä.

2.2
- Teidän lapsilla on siis vesirokko?
- Joo, alkoi viikko sitten.
- Ai viikko sitten! Onko kaikki hyvin?
- Joo, sen suhteen kyllä.
- Miksi te täällä olette?
- Siis sen jalan takia.
- Ai, mikä jalassa on?
Argh! Lääkäri voisi lukea sairaanhoitajien heille antamat esitiedot hieman paremmin.
- Ei tämä lapsi astu tällä jalalla.
- Juu, ei astu.
- Jalka on kipeä.
- Juu, on.
- Mennä röntgeniin.
Röntgenkuvat saadaan nopeasti. Sitten vähän odotellaan. Ja odotellaan. Ja odotellaan. Lääkäri tulee.
- Ei jalassa mitään vikaa. Ei murtumaa. Tärähtänyt. Anna kipu lääkettä ja soita huomenna omalääkäri hän kertoo sitten, mitä röntgenlääkäri sanoo. Kyllä poika jo tänään kävelee.
Palataan miehen vanhempien luo. Poika valittaa yhä, että hän ei osaa kävellä ja jalkaan sattuu. Inhottava tärähtäminen sentään!

634216.jpg

2.3
Jotain kivaakin. Käydään metsässä kävelyllä ja löydetään metsän otuksen pikkuinen kolo.
- Siellä asuu Kurre ja Timhha.
Syödään ja saunotaan. Mies käy keräämässä Tytön kanssa luonnonkukkia kotiin viemiseksi. Poika ei kävele vieläkään.

3.
Ihan kiva viikonloppu oli. Kesä on nätti. Ja silleen. Neulonutkin olen.