Meillä
lapset ovat ilokseni oppineet arvostamaan tavaraa, joka on muiden vanhaa. Oikeastaan tästä muiden vanhan tavaran ostamisesta on tullut meille tapa. Yritämme löytää ensin tavaran käytettynä, mutta jos sitä ei ala löytyä niin sitten vasta ostamme sen uutena. Olen aika ylpeä siitä, että jo vajaa viisi vuotias tyttäremme ymmärtää sen päälle, että kaikkea ei tarvitse hommata uutena, kun käytettynä kirpputorilta löytyy myös hyvää tavaraa. Olemme esimerkiksi sopineet hänen kanssaan kesällä, että yritämme löytää hänelle mies-barbin käytettynä, mutta jos sitä ei löydy marraskuun syntymäpäiviin mennessä ostetaan se sitten kaupasta. Vielä ei ole tärpännyt, mutta toivotaan parasta (minulle saa myös tarjota mies-barbia sopuhintaan)!
Tänään kävimme aamupäivällä pojan ja mieheni kanssa lähetystorilla penkomassa (ei mies-barbia!). Minusta oli mainiota nähdä, kun vajaa puolitoista vuotias kirppu kaiveli äidin kaverina vaatekoreja ja yritti ilmeisesti löytää jotain sopivaa itselleen. Itse hän ei löytänyt pikku-autoa kummempaa, mutta minun mukaan tarttui kaikenlaista pientä kivaa. Alla kuva yhdestä löydöstä. Kirjassa on neule-ohjeita ja muutamat kivat kaavat lasten sisähaalareihin.

202209.jpg

Olen kovasti myös suunnitellut hommaavani osan joululahjoista käytettynä. Pojalle olenkin jo löytänyt lahjan ja Tytön lahjasta hieron parhaillani kauppoja. Viime jouluksikin ostin joitakin kirjoja pukinkonttiin käytettynä, kukaan ei ainakaan valittanut - päin vastoin! Toisaalta on oikein kiva, kun esineellä on jonkinmoinen historia jo ennen kuin se saapuu omaan kotiin.

Vauvan
kietaisuneule eteni eilen ihan mukavasti. Tänään olen neulonut vasta muutaman kerroksen.
On tämä koti-äidin elämä vaan kovin hektistä! Eikä helpostusta ole varmaankaan tiedossa vauvan syntymän johdosta saati sitten sen, että päätin jokin aika sitten ryhtyä muovikippokonsulentiksi. Huomenna onkin ensimmäinen esittely! Hieman jo jännittää.

Kesken eräinen kietaisuneule vauvalle

202210.jpg


Pikasniikkerit
Ohje: Helminallen blogista
Lanka: Novita Seitsemän veljestä
Puikot: 4mm

Työ oli mukavan nopea toteuttaa. Voi olla, että tälläisiä päätyy joululahjalistallekin. Suuret kiitokset Helmikselle mainiosta ohjeesta.


202205.jpg


202206.jpg

Näistä saa naamiaisiin isokorvainen mainiot luppakorvat.

202208.jpg