Olen
yrittänyt nyt viikon toimia Joulupukin kiire-apulaisena. Tulos on vielä melko pieni, mutta hiljaa hyvä tulee. Yhdet sukat on valmistuneet ja virkattu joulumatto (josta tuli paljon pienempi kuin luulin siitä tulevan). Käsitöiden tekemistä on hieman häirinnyt kipeytynyt vasen käsi. Käsi ja koira ottivat yhteen viime torstaina, kun harjasin Herra Nenän takkuista partaa. Koiraan sattui ja se näykkäisi minua kädestä (se ei edes sattunut), hammas osui sopivasti kämmenselässäni olevaan verisuoneen, mistä seurasi veren vuotoa, turvotusta, antibioottikuuria ja jäykkäkouristusrokotetta sekä mustaa turvonnutta kättä.
Mitä tästä opin - harjaa partaa vielä useammin. Sitä onkin nyt harjattu.

Esikoisen
5-vuotis juhlat oli sunnuntaina. Kivat juhlat, mutta en voi väittää ettenkö olisi illalla ollut melko poikki. Ihan kiva, että lastenjuhlia ei ole joka viikonloppu. Tytöllä oli tosi kiva päivä, hän sai kivoja paketteja kavereiltaan ja sukulaisilta. Ja kavereiden seura oli ihanaa! Viisi vuotis syntymäpäivän johdosta neiti myös tajusi entistä enemmän kirjoittamisen saloja. Hän tavaa sanoja ääneen ja kertoo sitten, mitä kirjaimia sanaan tulee. Hurjaa. Koskahan neiti oppii lukemaan, meneeköhän sinne eka luokalle saakka?

Vauva
ei ole toistaiseksi ilmoitellut tulostaan. Viime perjantaina käytiin kuitenkin Kätilöopistolla vauvan koko arviossa. Poika, kun oli melkoinen jättiläinen syntyessään. Tästä vauvasta ei pitäisi kuitenkaan tulla niin isoa, perjantaina painoarvio oli 3600g. Itse veikkaan sellaista reilua nelikiloista syntyväksi. Laskettuun aikaan on yhdeksän päivää.

Sukat
Lanka: Novita Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje: Omasta päästä

Jokainen perussukka on helpompi tehdä. Harjoitusta tämä kuitenkin vielä vaatii ennen kuin olen samalla tasolla Mummoni kanssa, joka tekee maailman istuvimmat ja kauneimmat sukat.


268747.jpg

Joulumatto
Lanka: Novita Huopanen 300g
Koukku: 10mm
Ohje: Novita Talvi 2005 (jos en ihan väärin muista)

Tästä piti syntyä matto joulukuusen alle. Huovutuksen jälkeen koko oli kuitenkin sarjaa ison-pyllyn-lämmitin. Luulen tämän kuitenkin päätyvän jouluna johonkin käyttöön, käy hyvin liinaksi joulupöytään, liinan päälle mahtuu kuitenkin jokunen kattila ja uunivuoka. Kuvassa matto on ennen huovutusta koneessa, olen huovuttanut maton vasta kerran ja mielestäni se kaipaa vielä toisen käsittelyn 40 asteessa. Punaista pyykkiä pitänee pestä ihan lähipäivinä, räpsäisen sen jälkeen kuvan, toivottavasti valmiista ja tarpeeksi huopuneesta, työstä. Kuvassa värit ovat vääristyneet, oikeasti ne ovat hieman syvemmät. Mutta kuten joku muukin on maininnut: harmaat päivät eivät ole parhaita mahdollisia valokuvaukseen (ainakaan kun kamera on melko huono ja kuvanottajakin lahjaton lajissa.)

268745.jpg