Tyttö
sai eilen taikakynän. Paksun puuvärin, jossa on kaikki päävärit samassa terässä. Kynässä on varmasti taikaa.
Tänään Tyttö istui pöydän ääreen vaaleanpunaisen paperin kanssa, kohta tuli näyttämään aikaan saannostaan minulle ja isälleen. Paperissa luki Tytön lempinimi (jota hän ei ikinä ole ennen kirjoittanut). Pian paperiin syntyivät myös sanat muki ja kenkä. N- ja k-kirjainten peräkkäin kirjoittaminen tuotti hieman hankaluuksi alkuun, ensin paperilla luki kengän sijasta kekä. Mutta miettimisellä ja pienellä auttamisella sekin onnistui.

Uskomatonta
millaista vauhtia lapset kasvavat ja oppivat uutta. Meillä ei olla missään vaiheessa painostettu opettelemaan mitään, on neuvottu jos joku juttu kiinnostaa. Ainakin juuri nyt minusta tuntuu, että tämä on ollut ihan oikea tapa. Minä en näe mitenkään tärkeänä esimerkiksi sitä, että jokaisen eka luokkailaisen pitäisi oppia ennen ensimmäisen lukukauden loppua lukemaan, kun myöhemminkin ehtii - paremmin kuin hyvin. Meillä Tyttö on saanut myös pukemisessa apua tähän asti. Pukeakin hän ehtii vielä itse. Tosin Haitulaa odottaessa me sovimme, että vauvan synnyttyä olisi hyvä jos hän pukisi itse ja arvatkaa, niin on Tyttö tehnytkin. Nauhojen solmimista hän ei vielä osaa ja takin vetoketjujen kanssa meinaa olla ongelmia, mutta muuten hän on pukenut itse. Ne ärsyttävät sukkahousutkin!

Esikoulua
ja kouluun menoa Tyttö odottaa jo tosi paljon. Melkein joka päivä noista jompi kumpi on puheissa mukana. Ensi syksynä meillä tosiaan on jo eskarilainen! Vastahan hän oli tuollainen Haitulan kokoinen pallero. Nyt kirjoittaa jo sanoja ja osaa viikonpäivätkin.

"Maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai, sunnuntai. Sitten taas maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai ja sunnuntai. Äiti, päivät menee niin kuin ympyrä..."

..mutta niin taitaa mennä muukin elämä. Kuluu päivä, viikko, kuukausi ja vuosi. Kaikkina näinä hetkinä pitäisi osata nauttia oppimistaan asioista, opetella innolla uutta, tehdä asioita joista on iloa itselleen. Elämä on kuitenkin hyvin hauras ja hetkellinen.