Mummollani
on viikonloppuna 75-vuotisjuhlat. Lähdemme kotikonnuille niitä juhlimaan. Juhlan kunniaksi minä päätin leipoa pullaa. Sitä tulikin melko paljon, mutta ei lopu ainakaan kesken. Yli puolet kyllä päätyy omaan pakastimeen. Kohta saadaan varmaankin vieraita, jotka tulevat katsomaan vauvaa ja minusta on kiva tarjota jotain itse tehtyä. Luulen kuitenkin, että vastasyntyneen kanssa leipominen ei ole ihan ensimmäisenä mielessä. Ensimmäiset päivät ja viikot kuuluu tutustua pieneen, tutustuttaa isommat uudenlaiseen arkeen uuden perheenjäsenen kanssa. Tänään laskettuun aikaan on kuusi viikkoa. Hetkinen.

Pullaa

Korvapuusteja kaksi pellillistä. Kaksi bostonkakkua. Kaksi saksipitkoa (näyttävät kivasti kauran tähkiltä) sekä yksi pullakranssi. Taikinan paino oli noin seitsemän kiloa. Minussa lienee suurtalouskokin vikaa.

227072.jpg

227071.jpg

Käsitöitä
olen myös tehnyt. Viime viikolla neuloin tytölle Pirtin kehräämön hahtuvasta lapaset. Niistä taisi tulla kuitenkin hieman liian pienet. Katsoo nyt leikkaanko ne palasiksi vai odotetaanko, että pojan käsi vielä tuosta kasvaa.
Pojalle sain neulottua myös pitkälahkeiset villavaippahousut Pirtin kehräämön hahtuvasta. Lahje olisi saanut olla hieman pidempi, jotta kasvunvaraa olisi ollut enemmän, mutta hyvin menevät. Koira päätti jälleen avustaa minua neuletyössä ja kävi neuleen loppupuolella repimässä langan pätkiksi. Neuloin sitten viimeiset kymmenen senttiä pätkitystä langasta, ei sitä käytössä huomaa, mutta hidastihan tuo hommaa melkoisesti. Kiinnostaisi vaan tietää, miksi ihmeessä meidän lammaskoiralla on himo lankaan. Lienee hän sitten kuvittelee voivansa paimentaa minun villejä lankakeriäni, kun lampaita ei tässä taloudessa ole tarjota.Vai voiko lanka tuoksua koirasta hyvältä? Vai onko tämä vaan sitä uhmaa joka jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
Tällä hetkellä neulon vauvaa varten töppösiä villalangasta. Ajattelin neuloa samasta langasta myös myssyn ja tumput. Niistä kuvia mahdollisesti alkuviikosta jahka palaamme reissusta kotiin.

Huovutetut hahtuvalapaset
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva
Ohje: Oma
Puikot: 5mm sukkapuikot

227069.jpg

227068.jpg

Pitkälahkeiset saumattomat hahtuvavillavaippahousut
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva
Ohje: Oma
Puikot: 5mm (x2) sukkapuikot ja 5mm pitkät puikot

Puolitoista vuotias on melkoisen menevä, siksi kuva on hieman epätarkka. Pahoitteluni. Tämä vauhti kuitenkin paljastaa äidille sen, että pöksyt on kivat jalassa.

227070.jpg