Keräsin
rohkeuteni ja menin katsomaan viiden päivän sääennnustetta. Pitäisi pysyä pakkasen puolella, jopa täällä meillä. Viikonlopun ajan voimme nauttia talvesta, tammikuun pikkupakkasesta. Olisi kyllä ihan kiva kokea tänä vuonna myös korkeat kinokset ja nenän päätä nipistävä kunnon pakkassää. Jos sitä ei saa täällä niin toivotaan, että talvilomallamme saisimme sellaisen kokea, matkustamme silloin viikoksi Savoon ja Kainuuseen.

Satuin
eilen oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Hetkiä Heimolassa-blogissa piti bongata kävijälaskurista luku 34567, osuin kohdalle ja kuulema saan odottaa jotakin postin mukana. Jännittävää. Aika hyvin tuo bongaus piristi eilistä päivääni.

Toivon
kovasti, että tuo vähäinen lumi pysyisi nyt maassa. Lapset nauttisivat niin paljon. Illemmalla tai viimeistään huomenna vien heidät laskemaan mäkeä. Luulisi liukurin ainakin luistavan vähän.
Meidän päivärytmit on Haitulan ansiosta vähän, mitä sattuu. Ulos lähteminen lasten kanssa on suoritus. Tunnen oikein huonoa omaatuntoa siitä, että en vaan saa aikaiseksi pukea heille ulkovaatteita ja vietyä puistoon. Lähtemiseen menee tosi paljon aikaa, kun pukee lapsia yksin. Ja vaikka maa onkin valkea niin ulkona on silti todella märkää, ilman kuravaatteita ei viitsi lähteä. Ja jos lähtee on kotiintulemisessakin oma hommansa. Märät vaatteet on ällöttäviä!
Kyllä tälläisellä porukalla toivoo jo kovasti sitä, että olisi kunnollinen kodinhoitohuone, minne saisi likaiset ja märät lapset (ja koiran!) kiikuttaa ulkoilun jälkeen. Tilaa voisi muutenkin olla enemmän. Mahdutaanhan me tähänkin, mutta haaveet omakotitalosta maalta kasvavat päivä päivältä.
Kenties olemme jo askeleen lähempänä haavetta, saisimme sopivan lainan mahdollisen talon hankintaan. Eräs varteenotettava talokin on jo löytynyt. Meren ja pellon ääreltä, maalta. Vanhaa taloa ostaessa pitää kuitenkin olla ihan varma ja tietää hyvin millaisessa kunnossa rakennus on. Ylimääräisiin yllätyksiin ei ole varaa.
Joku saattaisi sanoa, että rakentakaa uusi. Samalla hintaa sellaisen saisi. Taidamme kuitenkin miehen kanssa molemmat kuulua siihen ryhmään, joka ajattelee, että kodilla pitää olla historia. On hyvä jos koti puhuu. Kertoo jotain jo eletystä elämästä. Lattioissa olevat naarmut kertovat hetkistä ja maalin hilseily eletyistä vuosista.

Toinen
kotisukistani on lähes valmis. Itse asiassa se oli jo valmis tänä aamuna kunnes purin joustimen varresta pois. Nyt neulon sitä uudelleen hieman kireämpänä. Toivon nyt kovasti, että tällä kertaa onnistun! Lisäksi toivon toivomistani, että säät vielä viilenisivät. Tulisi talvi ja villasukkasäät.