Viikon
hukuksissa ollut kamera löytyi tänään. Olin varma, että mies on hukannut sen jonnekin riennoissaan. Ei ollut, kamera löytyi erään tuliaispussin pohjalta. Pussi oli täynnä lankaa.

716911.jpg

Kööpenhaminassa
päätin olla keskittymättä suuremmin lankamatkailuun, mutta kun kaupat kohdalle sattui niin piipahdin toki niissä. (Myönnettävä on kuitenkin, että esitutkintaa tulin harrastaneeksi eräässä neuletapaamisessa ja kotona googlen kanssa. Kaupungin kartassa oli ympyröitynä katu, jonka varrelta pari lankakauppaa löytyi.)

716921.jpg

Uldstedet
Fiolstræde 13

Piipahdin tässä kaupassa miehen ja Haitulan odotellessa ulkona. Kauppa oli täynnä ihania lankoja. Ainakin Rowania, norjalaista Dalegarnia ja vyyhdittäin aivan ihastuttavia tanskalaisia villalankoja. Uskoisin jonkun kirjoneuleiden ystävän innostuvan värivalikoimista joita kaupassa oli. Luksuslankoja oli myös. Tästä kaupasta en kuitenkaan ostanut mitään. Jälkeen päin on hieman harmittanut, että jätin kerät ihanan ohutta baby-alpakkaa sinne...

716935.jpg

Strikkeboden
Fiolstræden ja Krystalgaden risteyksessä. Muutaman kymmenen metrin päässä Uldstedetistä.

Strikkeboden möi ainakin italialaisia Ornachin lankoja, Noroa ja Colinnetten joitakin lankoja oli myynnissä myös. Hinnat molemmissa kaupoissa oli samaa luokkaa kuin Suomessa. Täältä tarttui mukaankin jotain.

716977.jpg

Englannissa kehrättyä Angora fleeceä muutama vyyhti (40 dk per kerä). Näistä tulee talveksi minulle ainakin hattu.

716980.jpg

Merino oroa erääseen huiviprojektiin.

716969.jpg

Puuvillasekoitetta lasten asusteisiin (7 dk per kerä). Lankojen lomassa on Kööpenhaminasta ostettu lastenvaate kaavakirja
Ulla Wellinderin Sy & strik børnetøj 4-10 år, josta taannoin näin kuvauksen Kirjakahvilassa ja kiinnostuin. Raatihuoneen torin laidalta löytyikin Politiken, erittäin hyvä kirjakauppa, josta tämä kirja pääsi mukaani. Tuolla kirjakaupassa oli myynnissä myös todella laajat valikoimat englanninkielistä kirjallisuutta. Kotiin ja käsitöihin liittyvät kirjat löytyivät alakerrasta ja maksuväliinenä kävi myös Visa electron.

Lankoja
näin myös Fisketorvetilla olleessa käsityökaupassa, nimeä en muista. Kaupassa oli myynnissä kankaita, nauhoja ja jonkin verran lankoja, jotka oli lähinnä kummallisen värisiä mohairsekotteita. Bambuisia puikkoja ja koukkuja tuolla oli myös jonkin verran myynnissä.
Fisketorvetilla oli muitakin kivoja kauppoja. Itse viihdyin tovin jos toisenkin Bahnessa, missä myytiin kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta kotiin liittyvää.

Palattuamme
Suomeen lähdimme samantien hakemaan lapsia äitini luota ja kun Mikkelin ohi ajettiin niin pitihän siellä Pirtin kehräämölläkin käydä...

716941.jpg

716939.jpg