Ensimmäinen
yö eri huoneessa pienimpien kanssa meni hyvin. Aamulla tosin heräsin kaksi tuntia ennen heitä ja aloin vahtia milloin pienet kömpii kainaloon. Sitten hetkeä ennen heidän heräämistä nukahdin ja kylkeä kääntäessä Tyttö seisoo ovella ja kysyy, missä isin lahja on. Neuvoin ja innokas lahjan antaja tuli pakettinsa kanssa huoneeseen. Ylpeys omilla käsillä tekemästä lahjasta on valtava. Isi lupasi viedä lahjan töihin työpöytäänsä koristamaan.
Minä en tehnyt miehelle mitään itse, kirjakaupasta löytyi Jan Guilloun Ristiretki-trilogian kolmas osa Pohjoinen valtakunta. Mies on kehunut tuota sarjaa valtavasti, joten täytynee itsekin tarttua kirjoihin pikapuolin. Lisäksi The Body Shopista löytyi kivaa tuoksua pukumiehen päiviin.

Aloitin
eteisen remonttiakin äskettäin. Paklasin seinissä olevia jättimäisiä reikiä umpeen. Huomenna mies saa sitten työpäivänsä jälkeen piikata johtoja seinän sisään. Naapurit tykkää siitä touhusta syntyvästä metelistä varmasti.Sitten maalataan ja laitetaan huonekalut paikalleen. Dead Line on ensi sunnuntaina.

Saldo
viime päivien käsitöissä on ihan kiva. Aloitetaan siitä, mistä pelkäsin tulevan mörvelö.

Huovutettu myssy
Lanka: Pirtin kehräämön kaksinkertainen hahtuva
Ohje:Oma
Koukku: 4,5mm

Alkuun pelkäsin, että hatusta tulee mörvelö. Kaksi pesua koneessa (40 astetta ja 60 astetta) sai kuitenkin ihmeitä aikaan. Hattu on kuin tytön päähän tehty, alle mahtuu hyvin vielä kypärämyssykin. Ensimmäisessä kuvassa huovuttamaton versio. Toisessa huovutettu. Tästä samasta langasta syntyi lokakuussa myös lapaset.


257931.jpg

257941.jpg

Vauvan pitkävartiset villasukat
Lanka: Villa-angorasekoite
Ohje: Oma
Puikot: 2,5 mm

Sukat ilman mitään ohjettakummempia ohjeita. Varren kavennukset olisi voinut tehdä hieman kauniimmin, mutta väreiltään nämä sukat on valtavan kauniit ja varmasti niitä tulee käytettyä. Kuvissa esiintyy myös harmaita villapalloja, jotka on koiran tuhoamasta hahtuvakerästä. Pyörittelin niistä palloja ja laitoin koneeseen ja kivoja tuli. Jokunen samanlainen pallo pitää tehdä lisää. Minusta pallot ovat kauniita kaikessa yksinkertaisuudessaan.

257938.jpg

257939.jpg

Vaarin sammal-lapaset
Lanka: Colinette Skye
Ohje: Oma
Puikot: 5mm bambut

Eilen olin IHANA:n neuletapaamisessa, joka oli Nurjan työhuoneella Puotilassa. Tyttö tuli hakemaan minua sieltä pois ja annoin hänelle kunnian valita Vaarin isäinpäivälapasiin langan. Tyttö valitsi langan ja kotona auttoi minua sen kuvaamisessa ja kerimisessä. Neulonnan sain hoitaa itse. Miehen käsi toimi mallina. Lapaset onnistui tosi kivasti, taidan haluta itsekin tuosta samasta langasta lapaset, miehellekin varmaan kelpaisi. (Omaan muistiin: Varsi 28s; 1o1n, 20 krs. 16 krs ainaoikeaa ennen  peukkua.Peukussa 15s)
Sammal-lapasiksi nämä muotoutui värinsä takia.

257933.jpg

257936.jpg

257937.jpg

257940.jpg