243186.jpg

Tyttären
neulepusero edistyy. Löysin kivan mallin viime vuoden Talvi Novitasta. Ohjeessa lanka oli kuitenkin ohuempaa ja rupesin muokkaamaan ohjetta. Nyt vähän pelottaa, että pusero on liian kapea meidän neidille. Purkamaan en kyllä ala, eiköhän tuolle joku käyttäjä löydy joka tapauksessa.

Tänään
olisi ajatuksissa lähteä käymään Ikeassa. Meillä on eteinen ollut muutaman kuukauden ihan karmeassa kunnossa ja nyt ajateltiin laittaa se kuntoon. Hankintalistalla on ainakin naulakko ja varmaan jonkinlainen kenkäteline. Eteisen seinät olisi tarkoitus myös maalata. Tällä hetkellä ne on valkoiset, olen ajatellut oliivinvihreää seinien väriksi. Lattia eteisessä on terracotan sävyistä kivilaattaa. Naulakko ja kenkäteline voisivat olla mustaa rautaa, samalla linjalla muun asunnon kanssa jatkettaisiin siis myös tuossa huoneessa. Minusta olisi kiva tuoda eteisessä jollain tavalla esiin innostumiseni käsitöihin, mitään huippuvisiota ei ole vielä syntynyt, mutta pitää kypsytellä. Tälläiset sisustamisjutut on projekteja, joita ei voi tehdä hötkyillen.

Jossakin
vaiheessa haluaisin maalata yhden seinän, mikä on keittiössä päin, liitutaulumaalilla. Tällä hetkellä tuolla seinällä on edellisten asukkaiden tekemä kopio jonkun nykytaiteilijan teoksesta. Minun ja mieheni silmää tuo ei kuitenkaan miellytä, joten uutta maalia pintaan.
Tulevaa lastenhuonetta haluaisin myös maalata, mutta sen värit eivät ole ihan vielä minulle avautuneet. Huoneeseen tulee aika paljon sinistä, koska se on väri joka käy sekä tytölle että pojalle ja meillä on sinistä jo jonkinverran ennestään. Sinisen kaverina tulee varmaan olemaan oranssi ja valkoinen. ehkä, ehkä, ehkä. Seiniä/seinää en kuitenkaan halua missään tapauksessa siniseksi. Tällä hetkellä meillä on yhdessä huoneessa siniset seinät ja se huone on niin kylmä...
Me ollaan miehen kanssa molemmat lämpimien värien ystäviä. Olen kuitenkin aika tyytyväinen siihen, että ollaan asuttu tässä asunnossa jo jokunen tovi ennen kuin ollaan ruvettu laittamaan paikkoja uusiksi. Nyt asunto on jo tuttu, vuosi sitten ei ollut, vaikka kodiksi tämä muuttui hyvin äkkiä muuton jälkeen.
Tuosta nykyisestä leikkihuoneesta tulee jossakin vaiheessa minun, mieheni ja vauvan nukkumahuone. Vielä ei olla vaihdettu tavaroiden paikkaa, jotenkin ajatus siitä, että nukkuisimme erihuoneessa kuin tyttö ja poika tuntuu välillä tosi raastavalta. Illalla on ihana käydä nukkumaan, kun saa viimeisenä katsoa miltä omat kultamurut näyttävät nukkuvina. Ja yölläkin pystyy rauhoittelemaan ihan omalla äänellään: "Äiti ja isi on ihan lähellä." Tosin meillä mies usein hoitaa yöheräämiset, koska minulle herääminen on niin vaikeaa. Toki sitten, kun vauva syntyy, luonnollisesti imetän häntä myös öisin, mutta luulen, että mies hoitaa vaipanvaihdon (ainakin toivon niin).

Säätiedotus
lupaili tänne lunta jo eilen, mutta koko illan satoi vettä. Tänä aamuna vasta maa muuttui valkoiseksi. Tyttö ja poika istuivat molemmat ikkunan ääressä tuijottaen lumoutuneena ulos. Lunta. Talvi.
"Äiti, enää ei ole syksy!"
Minä itse olen koko aamun laulellut neulomisen ja kotitöiden ohella joululauluja, vaikka ehkä vielä pitäisi odottaa. Missähän vaiheessa voisi laittaa parvekkeelle talvivalot, haluaisin jo ihan kamalasti! Jotakin muutakin kivaa pitäisi löytää parvekkeelle piristeeksi. Täytynee sukeltaa internetin maailmaan ja alkaa keräämään ideoita - siihenkin. Mitenhän minusta tuntuu, että oma pääni ei voi keksiä tällä hetkellä mitään ihan itse, liekkö joku raskausvaiva vai olenkohan vaan vanha ja väsynyt.