Pitäisi
pitää siivouspäivä. Jynssätä paikat lattiasta kattoon. Kuitenkaan en kehtaa. Imurointi ja luutun näyttäminen tekee jo ihmeitä.
Olohuoneen lelulaatikkoa kävin vähän läpi. Haitula on oppinut ryömimään ja kaatamaan korit. Mitään pieniä aarteita ei saa enää jäädä lattialle. Tai niihin koreihin. Kaikki menee suuhun. Silmänräpäyksessä.
Vaikea ymmärtää, miten sanomalehti voi maistua hyvältä. Niiden perässä pieni kiitää.

604137.jpg

Kun
koira on hoidossa mummolassa niin meillä vedellään lelukoiria. Toinen näyttää vähän kultaiseltanoutajalta, toinen riemastuttavalta. Haitulakin tykkää.
Minä olen ostanut aika paljon leluja lapsille kirpputorilta. Niin kuin vaatteitakin. Välillä sattuu aarteen luo. Värikkäät, ilmeikkäät ja puiset lelut on ihania. Ne haluavat mukaani.

604122.jpg

Minä
en varmaan osaisi elää kovin pelkistetyssä ympäristössä. Tykkään väreistä. Erilaisista materiaaleista. Minusta niissä on kodikkuutta. Lastenhuoneesta tulee helposti kirjava lelujen takia, siksi olen yrittänyt hommata leluille sopivia koreja ja peltirasioita. Sinkkisankkoja. Liian levotonta ei kuitenkaan saa olla. Kolme puukoria odottaa maalipensseliä, milloinhan saisin aikaan.

604130.jpg

Poika
rakentaa nykyään kaikista leluista jonoja ja rivejä. Rinta rinnan. Kaikki suorassa. Nytkin sohvalla on rivi autoja. Keittiössä toinen. Äsken keräsin koriin puisia palikoita. Pois jonosta johon joku saattaisi aamulla unisena kompastua.
Olisiko pitänyt kuitenkin mennä lukioon? Lukea psykologiaa, jotta ymmärtäisi, miksi kaksi-vuotias tekee niin. Ehkä tämän voi selittää myös maalaisjärjellä. Se on kivaa. Suloisessa sekamelskassa, joku asia on järjestyksessä!

604125.jpg

Uusista
leluista tai lastenvaatteista on vaikea löytää hyviä. Joustofroteisia vaatteita ei tunnu löytyvän oikein mistään. Ja joustofrotee jos mikä on loistava materiaali lastenvaatteissa! Ei vaadi silittämistä, mutta on silti nätti. Väritkin pysyy. Onneksi niitä vanhoja löytyy vielä toisinaan kirpputoreilta. Nettihuutokaupassa hinnat nousee pilviin. Haitula on saanut lahjaksi muutamia käytettyjä vaatteita, näitä ihania. Kovassa käytössä ovat olleet. Kohta pitäisi löytyä isompaa kokoa.

604110.jpg

Minusta
on ihanaa jos vaatteessa tai lelussa lukee sellaisen maan nimi, jota ei enää ole. Kädessä on silloin palanen historiaa. Euroopan rajat ovat muuttuneet kummasti minun syntymäni jälkeen.
Nämä kivat muovieläimet on valmistettu Länsi-Saksassa. Alimmassa kuvassa olevat punapilkulliset kurahousut Tsekkoslovakiassa.

604128.jpg

Vaunuileva
tai liinaileva isohko viisi ja puoli kuinen ei kauheasti kurahousuja tarvitse, mutta pitihän ne saada. Pilkuthan on taas muotiakin!

604188.jpg


Edit:
Salainen neuleystäväni on paljastanut itsensä minulle jo viime viikolla. Kiitos hänelle! Huomenna postaan ajatuksia sen tiimoilta. Kiitos sinulle Omenainen!