Viime
yönä satoi talven. Aamulla meillä kultiin ihastuneita huokailuja ja riemunkiljahduksia. "Lunta, lunta!" Myöhään venyneen aamupalan jälkeen lähdettiin koko perheen voimin ulkoilemaan. Miehen kaulahuivikin pääsi tosi toimiin.

Kaulahuivi
Ohje: 4o4n, korinpohjaneule
Lanka: Sandnesgarn Alfa 4 kerää
Puikot: 7mm

Lämmin, paksu ja mieluinen. Nopea tekoinen.

355108.jpg

Pienin nukkui ulkoillessa vaunuissa ja isommat istuivat taljat peppujensa alla pulkissaan. Poika otti rennosti nauttien lumisateesta ja pulkkakyydistä, viime talven pulkkailuja hän ei taidakaan muistaa. Herra Nenä nautti lumesta melkoisesti.
Luminen talvi jaksaa ihmetyttää pitkän pimeän jälkeen niin isompia kuin pienempiäkin.

355105.jpg

Päivään
on mahtunut myös touhua ihanan vihreän alpakkalangan, puikkojen, mittanauhan, kynän ja suunnittelukirjasen kanssa. Edustuskelpoinen, pehmeä ja yksinkertainen neuletakki olisi suunnitelmissa isomalle neidille. Mitään valmista ohjetta en ole löytänyt, joten täytyy kai vaan yrittää luottaa omiin taitoihinsa. Silmukat on nyt tullut luotua useamman kerran ja purettua myös. Tällä hetkellä kerä huutelee tuossa tietokoneen vieressä. Vielä kerran yritän tänään, ehkä nyt alkaa luistaa.
Tytön kaveri sai tänään nimipäivälahjaksi aamupalan aikana syntyneen nuken ponchon Aino-langasta. Matkalla nimipäiville aloin neuloa pojalle kaulahuivia, poika kun on tähän mennessä joutunut tyytymään siskon vanhoihin. Kerta nyt huivilinjalle on lähdetty niin jatketaan sitten kunnolla. Pipoja pitäisi nostaa myös puikoille.